CASTELLBISBAL, MAIG 2021​

NYS
Festival

Us presentem NYS Polígon Arts, el primer festival que vincula indústria i cultura, organitzat per Geocrea i impulsat per l’Ajuntament de Castellbisbal.

Un projecte inèdit que pretén apropar les indústries i les empreses a la ciutadania mitjançant la cultura contemporània. Com? A través de les diverses expressions artístiques com les arts visuals, les arts plàstiques, la dansa, la performance, la música, la poesia, la literatura, el cinema…

Som conscients que ens toca viure temps complicats per a tothom, però precisament davant d’aquest escenari us suggerim aquesta proposta cultural, que incentiva a reinventar-nos i traçar nous camins.

Tal com interpretem el festival, sabem que és únic. Ningú s’ha plantejat mai que els nostres polígons industrials es puguin convertir en aparadors d’art ni que les nostres fàbriques siguin també espais museístics en un concepte ampli i generós. És un repte i us convidem a participar-hi.

El polígon industrial és també coneixement i territori, i volem reivindicar-lo a través de l’art.

NYS Polígon Arts pren la forma de festival amb una proposta cultural i artística àmplia que tindrà lloc en el context dels polígons industrials, de les fàbriques i les indústries i en els espais culturals propis del municipi com Els Costals.

Eixos del programa

  1. Intervencions artístiques a les indústries i les fàbriques.

  2. Instal·lacions en els espais verds del polígon i dels itineraris a peu. Propostes artístiques de proximitat.

  3. Turisme Industrial: visitem les indústries locals a través del nexe de la cultura.

  4. Projectes culturals en espais i formats inèdits
  1. Una proposta que ens apropa el talent local des de disciplines com la videocreació, la poesia, la dansa contemporània, la il·lustració, el dibuix, l’escultura…

  2. Un programa educatiu en les exposicions i en la participació.

On i quan?

El festival tindrà lloc des del Del 6 de maig al 5 de juny de 2022.

Es proposen diversos escenaris culturals:

  • Els Costals
  • Els espais verds que van des de Ca n’Amat fins al Canyet
  • Les indústries i les fàbriques, tant en espais interiors com exteriors
  • El Museu del Tractor d’Època