NYS Polígon Arts

Joan Fontcuberta

“Trepat. Un cas d’estudi de les

avantguardes fotogràfiques”

Sinopsi

Després de viatjar als Rencontres d’Arles, al Palacio de la Madraza a Granada, al Canal d’Isabel II de Madrid i al Barlach Halle d’Hamburg i  la Fundació Forum de Tarragona, l’exposició “Trepat. Un cas d’estudi de les avantguardes fotogràfiques”, comissariada per Joan Fontcuberta, arriba a Castellbisbal.

Un conjunt d’obres originals vintage transporten l’espectador fins a l’esperit creatiu, innovador i suggestiu de les avantguardes artístiques de principis de segle XX, representades, entre d’altres, per artistes de la talla de Man Ray, Albert Renger-Patzch, Laslo Moholy-Nagy, Charles Sheeler, o Alexander Rodchenko.

Segons Fontcuberta, aquestes sèries fotogràfiques, conservades impecablement fins al dia d’avui i que podem veure en l’exposició, visualitzen magistralment tot el recorregut estètic de la fotografia de la primera meitat de segle XX.

L’any 2014, en una visita a Tàrrega, coincidint amb el centenari de la fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat (avui Museu Trepat), Joan Fontcuberta va quedar fascinat per l’arquitectura singular d’estil modernista de les dinou imponents naus d’aquesta fàbrica situada a la sortida de Tàrrega, a l’antiga carretera de Lleida; així com de la vella maquinària i de la gran quantitat de documents, materials gràfics i  fotografies originals que s’havien conservat en perfecte estat al llarg de les darreres set dècades.

La fàbrica Trepat, popularment coneguda com “Cal Trepat” fou el principal productor de maquinària agrícola a l’estat espanyol durant el segon terç del segle XX.

Gènere

Exposició

Dia

Del 06/05 al 26/06/2022

Lloc

Sala d’exposicions d’Els Costals

08755 Castellbisbal

Hora

Permanent

Reserva d’entrades

Accés lliure sense reserva

Públic recomanat

Tots els públics

descobreix tota la programació