Programació

ALEIX MATEU

Synecdemus

Sinopsi

Amb aquesta proposta titulada Synecdemus pretén realitzar una intervenció artística, a partir de l’aproximació a diferents persones immigrades i a les seves vivències.

Synecdemus («El company dels viatges») és el títol d’un llibre escrit als vols del segle IV per Hierocles, un geògraf romà. Aquest era un llibre destinat a aquells qui volien viatjar a les províncies orientals de l’Imperi Romà.  

Synecdemus, més concretament Caius Trocina Synecdemus va ser un esclau d’origen africà establert a la vall del Llobregat dedicat a la construcció d’àmfores. La seva firma estampada a les àmfores s’ha localitzat als entorns de Can Pedrerol de Baix (Castellbisbal) que fou un important centre de producció d’aquests recipients. Actualment tenim constància que Caius Trocina Synecdemus va deixar de ser esclau a l’aconseguir la ciutadania i així esdevenir llibert.

Aquestes connexions tant remotes en el temps ens remeten a una realitat punyentment actual, la migració.

Elements com la migració, la identitat, la pertinença son els eixos principals d’aquest treball essencialment fotogràfic i videogràfic. A través de diferents testimonis ens apropem a aquesta realitat. 

Projecte amb la Producció Cultural de l’empresa FERCAM

Gènere

Videocreació

Dia

20/06/2021

Dia Internacional del Refugiat

Lloc

FERCAM

Carrer Ferralla, Pol. Ind. Sant Vicenç, 38

08755 Castellbisbal, B

Hora

d’ 11 h a 13.30 h

L’accés a l’obra serà individual. Aquesta activitat pot generar cues.

Reserva d’entrades

http://nys_fest.eventbrite.com >

Públic recomanat

Tots els públics